OpenWebStart Support for RHEL

The public knowledge pool and discussion forum of the OWS community. Do not post confidential information here!
aggarwalyogesh786
Posts: 12
Joined: 03 Nov 2020, 05:11

OpenWebStart Support for RHEL

Post by aggarwalyogesh786 »

Hi All,

I have installed OWS on RHEL8.4 but after installing it, all the screens are blank and without any text due to which it is impossible to operate.

Does anyone has any suggestions?

aggarwalyogesh786
Posts: 12
Joined: 03 Nov 2020, 05:11

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by aggarwalyogesh786 »

Any feedback guys?

Janak Mulani
Posts: 277
Joined: 24 Mar 2020, 13:37

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by Janak Mulani »

Can you please describe which screens are blank? Do you mean screens of itw-settings tool used to configure OWS?

Are you able to start any Jnlp application?

aggarwalyogesh786
Posts: 12
Joined: 03 Nov 2020, 05:11

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by aggarwalyogesh786 »

Janak Mulani wrote: 15 Jul 2021, 09:01 Can you please describe which screens are blank? Do you mean screens of itw-settings tool used to configure OWS?

Are you able to start any Jnlp application?
Hi,

Please see the attached snapshots.
Attachments
Image20210715162117.png
Image20210715162117.png (92.21 KiB) Viewed 1982 times

Andreas Ehret
Posts: 59
Joined: 25 Mar 2020, 12:21

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by Andreas Ehret »

Was this your first try with OWS 1.4.0 on RHEL8.4 or did it work before (older version of OWS resp. RHEL)?

aggarwalyogesh786
Posts: 12
Joined: 03 Nov 2020, 05:11

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by aggarwalyogesh786 »

Andreas Ehret wrote: 16 Jul 2021, 11:34 Was this your first try with OWS 1.4.0 on RHEL8.4 or did it work before (older version of OWS resp. RHEL)?
Hi Andreas,

Thank you for writing.

Yes, this was my first try.

Janak Mulani
Posts: 277
Joined: 24 Mar 2020, 13:37

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by Janak Mulani »

Hi

Unfortunately we do not have a RHEL machine to reproduce your issue.

Can you please send us the logs? https://openwebstart.com/docs/OWSGuide.html#_logging

aggarwalyogesh786
Posts: 12
Joined: 03 Nov 2020, 05:11

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by aggarwalyogesh786 »

Janak Mulani wrote: 22 Jul 2021, 15:12 Hi

Unfortunately we do not have a RHEL machine to reproduce your issue.

Can you please send us the logs? https://openwebstart.com/docs/OWSGuide.html#_logging
Hi,

I am not able to open even OpenWebStart Settings to capture the logs because of this issue.

Andreas Ehret
Posts: 59
Joined: 25 Mar 2020, 12:21

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by Andreas Ehret »

can you add the following lines

deployment.log.file=true
deployment.log=true
deployment.console.startup.mode=SHOW

to your "/home/<your user>/.config/icedtea-web/deployment.properties" file to enable logging manually without using the UI.
If you do this, OWS should log to file (/home/<your user>/.config/icedtea-web/log) when you startup your app.

After enabling and startup you should see state1* and stage2" log files in this folder.

aggarwalyogesh786
Posts: 12
Joined: 03 Nov 2020, 05:11

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by aggarwalyogesh786 »

Andreas Ehret wrote: 26 Jul 2021, 08:13 can you add the following lines

deployment.log.file=true
deployment.log=true
deployment.console.startup.mode=SHOW

to your "/home/<your user>/.config/icedtea-web/deployment.properties" file to enable logging manually without using the UI.
If you do this, OWS should log to file (/home/<your user>/.config/icedtea-web/log) when you startup your app.

After enabling and startup you should see state1* and stage2" log files in this folder.
Hi Andreas,
Thank you so much. I am able to gather the logs. However, I am not sure why we cannot see anything on the screen. Can I attach the logs if someone can help?

Janak Mulani
Posts: 277
Joined: 24 Mar 2020, 13:37

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by Janak Mulani »

Please send us your logs and also your deployment.properties file.

aggarwalyogesh786
Posts: 12
Joined: 03 Nov 2020, 05:11

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by aggarwalyogesh786 »

Janak Mulani wrote: 03 Aug 2021, 12:47 Please send us your logs and also your deployment.properties file.
Hi,

Please find attached.
Attachments
2021-08-02_12_28_39.843-ows-stage2.log
(497.86 KiB) Downloaded 55 times
2021-08-02_12_28_39.843-ows-stage1.log
(69.52 KiB) Downloaded 48 times

aggarwalyogesh786
Posts: 12
Joined: 03 Nov 2020, 05:11

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by aggarwalyogesh786 »

also deployment.properties file:

cat deployment.properties
#Netx deployment configuration
#Mon Aug 02 12:28:40 IST 2021
deployment.log=true
deployment.console.startup.mode=SHOW
ows.install4j.propertyUpdate=1627887520564
deployment.log.file=true

Janak Mulani
Posts: 277
Joined: 24 Mar 2020, 13:37

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by Janak Mulani »

Hi,

I had a look at the logs. In the Stage2 log there is an exception:

Code: Select all

net.sourceforge.jnlp.LaunchException: Fatal: Launch Error: Could not launch JNLP file. The application has not been initialized, for more information execute javaws/browser from the command line and send a bug report.
	at net.sourceforge.jnlp.Launcher.launchApplication(Launcher.java:408)
	at net.sourceforge.jnlp.Launcher.access$200(Launcher.java:70)
	at net.sourceforge.jnlp.Launcher$TgThread.run(Launcher.java:654)
Caused by: java.lang.reflect.InvocationTargetException
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)
	at net.sourceforge.jnlp.Launcher.launchApplication(Launcher.java:401)
	... 2 more
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: mycom/awt/docview/BaseApp
	at proptima.Proptima.main(Proptima.java:18)
	... 7 more
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: mycom.awt.docview.BaseApp
	at net.sourceforge.jnlp.runtime.classloader.JNLPClassLoader.lambda$loadClass$9(JNLPClassLoader.java:1446)
	at java.util.Optional.orElseThrow(Optional.java:290)
	at net.sourceforge.jnlp.runtime.classloader.JNLPClassLoader.loadClass(JNLPClassLoader.java:1446)
Have you specified the jar containing this class mycom/awt/docview/BaseApp in your Jnlp file.

Are you able to run the attached jnlp file (remove the .txt extension) : >javaws AccessibleScrollDemo.jnlp?

Are you able to run itw-settings app which is part of installation: >itw-settings? Do you see the UI of that app.

You have specified version: '1.8*', vendor: '*' in your jnlp file. So you want to run the app with JRE 1.8. Did you try running this app with Oracle JRE 1.8's JWS ? Does it run?

Are you able to run the same App from command line on your machine : >java -classpath <required jars> <App Main Class>

Can you please send your Jnlp file?
Attachments
AccessibleScrollDemo.jnlp.txt
(2.35 KiB) Downloaded 56 times

aggarwalyogesh786
Posts: 12
Joined: 03 Nov 2020, 05:11

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by aggarwalyogesh786 »

Janak Mulani wrote: 11 Aug 2021, 08:49 Hi,

I had a look at the logs. In the Stage2 log there is an exception:

Code: Select all

net.sourceforge.jnlp.LaunchException: Fatal: Launch Error: Could not launch JNLP file. The application has not been initialized, for more information execute javaws/browser from the command line and send a bug report.
	at net.sourceforge.jnlp.Launcher.launchApplication(Launcher.java:408)
	at net.sourceforge.jnlp.Launcher.access$200(Launcher.java:70)
	at net.sourceforge.jnlp.Launcher$TgThread.run(Launcher.java:654)
Caused by: java.lang.reflect.InvocationTargetException
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)
	at net.sourceforge.jnlp.Launcher.launchApplication(Launcher.java:401)
	... 2 more
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: mycom/awt/docview/BaseApp
	at proptima.Proptima.main(Proptima.java:18)
	... 7 more
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: mycom.awt.docview.BaseApp
	at net.sourceforge.jnlp.runtime.classloader.JNLPClassLoader.lambda$loadClass$9(JNLPClassLoader.java:1446)
	at java.util.Optional.orElseThrow(Optional.java:290)
	at net.sourceforge.jnlp.runtime.classloader.JNLPClassLoader.loadClass(JNLPClassLoader.java:1446)
Have you specified the jar containing this class mycom/awt/docview/BaseApp in your Jnlp file.

Are you able to run the attached jnlp file (remove the .txt extension) : >javaws AccessibleScrollDemo.jnlp?

Are you able to run itw-settings app which is part of installation: >itw-settings? Do you see the UI of that app.

You have specified version: '1.8*', vendor: '*' in your jnlp file. So you want to run the app with JRE 1.8. Did you try running this app with Oracle JRE 1.8's JWS ? Does it run?

Are you able to run the same App from command line on your machine : >java -classpath <required jars> <App Main Class>

Can you please send your Jnlp file?
Hi Janak,

Thank you so much for your response.

The problem as you can see from previous replies are that the openwebstart GUI itself is grayed out and hence not able to perform any operations at all.

I am attaching the file as .txt format, please change to .jnlp
Attachments
Proptima.txt
(4.21 KiB) Downloaded 47 times

Janak Mulani
Posts: 277
Joined: 24 Mar 2020, 13:37

Re: OpenWebStart Support for RHEL

Post by Janak Mulani »

Please answer all the questions I asked you in the earlier post.

Post Reply